Bahri Meriç CANLI Kişisel Web Sitesi

Gforge mu? Savane mi?

Herşey domainhunter projesini daha çok kişiye duyurmak için dünyadaki bütün açık kaynak host veren proje sitelerine üye olmaya başlamam bu hali aldı. Sayısını tam hatırlmasamda üye olduğum proje sitesi sayısının yirmiyi geçtiğini tahmin ediyorum. Bu proje siteleri ile uğraşırken neden türkiyede de böyle bir proje barındırma sitesi yok diye düşünmüştüm. Daha önceki yıllarda bir girişim olduğunu gördüm. Turkforge.org adresinde gforge scripti ile bir çalışma yapılmış. ınternetteki kaynaklarda neden bittiği niye bittiği belli olmasada turkforge girişimi yarım kalarak yayın hayatının sona erdirmiş.

Bu tip projelerde en büyük dez avantaj bir çok alanda yenik olarak başlamış olmak. Türk kullanıcısının senin sistemini tercih etmesi için birçok takla atman gerekiyor. Buna rağmen yine tercih edilememe riskin yok değil.

Tercih edilip edilmeme şuan developer.prj.be projesinin ilgi alanına girmiyor. Bu proje sonucunuda elde dedilecek bilgiler daha sonra ortaya çıkabilcek açıkkaynak proje barındıma projesi için kullanılacaklar.

Gelelim developer.prj.be deki günün olayına dün akşam yapılan güncelleme sonucu veritabanı silindi. Postgresql içinde tablolar nasıl silindi niye silindi hiçbir fikrim bulunmuyor. Buradan çıkarılacak ders kolay oluyor diye güncellemeleri dağıtıma bırakma oldu. Kaybedilen pek birşey olmadı. Zaten herşey yedekliydi. Fakat geri getirmek ile uğraşmak yerine hafta içi masa üstü makinemde test ettiğim bir gna projesi olan, yine çıkış noktası sourceforge olupda mysql kullanan,  daha az kafa karıştırıcı ve  sade olan savane kullanmaya başladım. Her ne kadar masa üstü makinemde test etmiş olsamda henüz tanışma faslımızı bitiremedik. Yavaş yavaş nedir ne deildir öğrenerek gforge mu savane mi daha kullanışlı kararını vereceğim. 

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)

Exit mobile version