Bahri Meriç CANLI Kişisel Web Sitesi

Plone ile ilk temas

Linux.org.tr ve lkd.org.tr sitelerinde alt yapı olarak zope üzerinde koşan Plone içerik yönetim sistemini kullanmayı planlıyoruz. ışler biraz ağır yürümesi zaten havada duran fikirklerin yerli yerine oturmasını iyice güçleştirdiğini söyleyebilirim.

Zope ve Plone ile bu gün ilk teması kurdum. Ana dağıtım olarak debian kullanmanın bir avantajını daha bu konuda yaşamış oldum. Sayfalarca zope kurulum plone kurulum dökümanı uygulamak ile uğraşmak yerine debian üzerinde apt-get install plone-site komutu ile bu eziyetlerin tamamından kurtuldum. Kurulumdan sonra bana /etc/init.d/zope start diyerek zope daemonu çalıştırmak kaldı. Ben bunları deneme yanılma yoluyla bulurken aslında plone.org üzerinde bu konuda birde döküman olduğunu gördüm. Benim işime yaramasa da birilerinin işine yarayabilir.

En son gforge denemem için kobay olarak kullandığım masaüstü bilgisayarımı bu seferde plone için deneme makinası yaptım. Kullandığım bilgisayardaki disk yetersizliğinden midir? yoksa plone ve zope kaynaklı mıdır? henüz anlayamadım fakat bir yavaşlık var.

Elimdeki genel türkçe dökümanında katkısıyla havada duran fikirleri plone üzerinde şekillendirmeye çalışacağım. ıki farklı web sitemiz, bu siteleri tepeden tıranağa değiştirmeyi amaçlayan planlarımız, kaybedilen altı ayı aşkın zamanımız, linux.org.tr altında bir yerde kurulu fakat bende şuan için sadece soru işaretleri oluşturan bir Plone içerik yönetim sistemimiz, sonuç görmeyi bekleyen bir sürü de üyemiz var.

Plone maceramız sürüyor, bizi izlemeye devam edin…

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)

Exit mobile version