Bahri Meriç CANLI Kişisel Web Sitesi

İlerde kullanırım diye alan adı almaya son

Aylık alan adı almak için harcadığım bedel bazen 100$’ı geçebiliyor. (Bir kısımını eş dost için alıp parasını alıyorum o ayrı) Aldığım alan adlarının bir kısımı sadece laf olsun diye aldıklarım (lahma.cn), bir kısmı da geceleri yada yolda yürürken kısaca yalnızken aklıma gelen proje yada projecikler için aldığım alan adları. Bazı düşüncelerimi de alan adı dolu olduğu için hiç not bile almıyorum.

En son domainlabs blog da da yazdığım gibi eurodns yine bazı alan adlarında indirime gitti. Bu indirimleri görünce (azım sulandı tabii ki) projeler için sürekli domain almak yerine bir tane kısa uzantı olarak da kullanabileceğim alan adı alayım onunda başına proje adını ekleyerek en azından düşünce kısımından beta kısmına hatta sunuş kısımına kadar olan aşamada minimum maliyetle halledeyim şeklinde düşündüm. Bir çok alan adı denedim, en son gözüme labs.fr uzantısını kesitmiştim. FR uzantısını almanın biraz derli olması sebebiyle nasıl alırım diye birkaç gün düşündüm tam alacakken biri benden önce davranıp güzelim labs.fr’yi aldı. Tekrar alan adı aramaya başladım. Sonunda iyi yada kötü bir alan adı buldum. PRJ.BE tam istediğim gibi bir anlam ifade etmiyor. (böylece önüne gelecek proje adına uydu uymadı derdi olmayacak) Üstelik üç karakterden oluşuyor. Son artısı da eurodns indirimi sebebiyle yıllık 5€. Sonradan fark ettiğim bir artısı da eu uzantısı ile aynı altyapıyı kullanması.

Sonuç olarak yakında www.projeadi.prj.be şeklinde birçok alan adım olacak. Hosting sorunum olmadığı için (Bu hafta sonu itibariyle kişisel kullanımıma açık 5 sunucu bulunuyor.) sadece alan adı sorun olmaktaydı bu çözümle onuda geride bıraktık. Bazı heyecanlardan geri kalsam da (alan adını aldım alamadım gibi) Kod yazmaya en azından site yapmaya daha fazla vakit ayırabileceğim.

PRJ.BE alan adının hepimize hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle.

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)

Exit mobile version